14 טיפים לעיצוב מטבח מדהים

שנים האחרונות, המטבח הפך למרכז הבית. אני בטוחה שלתוכניות טלוויזיה כמו מאסטר שף יש תפקיד במהפך הזה, אבל לא רק. קבלו את הטיפים שישדרגו כל מטבח.
בטי יעקובסון

 בשנים האחרונות, המטבח הפך למרכז הבית. אני בטוחה שלתוכניות טלוויזיה כמו מאסטר שף יש תפקיד במהפך הזה, אבל לא רק. בישול הפך להרבה יותר מרק מקום להכנת שניצלים. זה הפך למרכז אירוח, איזור יצירה (ליצור אוכל כבר מזמן לא משהו פונקציונלי בלבד), ומקום להשראה. בכתבה הזו אנסה לעבור על הטיפים המרכזיים שבעיניי משדרגים כל מטבח.

תכנון עד הפרט הקטן
תתכוננו מראש מקום לכל פריט במטבח החדש, איפה תשימו את קערות ארוחת הבוקר והקופרנפלקס, את המיקום לקופסאות הפלסטיק , שאת מיקום המזווה כך שיהיה בסמיכות לאזור העבודה שלכם. תמקמו את הסכו”ם וכלי שולחן ליד המדיח, כך שיהיה קל הרבה יותר לפרוק את הכלים הנקיים.
תכנון מראש ימנע אכזבה בהמשך כשפתאום תבינו שלא הכנתם מספיק מקום אחסון לכל הפריטים.

מעברים רחבים
מטבח מרווח לא נמדד לפי כמות האחסון שבו אלה לפי תקפידו על מעברים מרווחים תזכרו שבמטבח אנחנו עוברים עם שקיות מלאות וצריכים מעברים נוחים להתניידות.
מעבר במטבח צריך להיות רחבים המאפשרים תנועה זורמת.
לדוגמה מעבר בין האי לבין משטח העבודה מנימום 100 ס”מ
או מעבר בין האי לבין הארונות הגבוהים מנימום 120 ס”מ

דלתות ומגירות
המגמה כיום היא לוותר על דלתות וליצור מגירות. כך זה מנצל בצורה אופטימלית את החלל ונגיש יותר.
אם בכל זאת יצרתם דלתות דאגו שלא יהיו גדולות מ 60 ס”מ.

מקם את המיקרוגל בגובה טוב
מיקום המיקרוגל תלוי בגובה של המבשל הראשי ( או המחמם הראשי )
יש לקחת בחשבון שימוש של ילדים
מיקום אידיאלי למבוגרים הוא כ 40 ס”מ מעל השייש
אם השימוש העיקרי הוא של הילדים אז עדיף שהוא יהיה בגובה השייש 90 ס”מ

אי במטבח
לאי יש מספר פונקציות
1. אחסון
2. שולחן אכילה
3. משטח עבודה
במידה וכן החלטתם להכניס אי למטבח, החליטו מה מתוכם הוא השימוש של האי עבורכם. אם האי משמש לבישול ואכילה וודאו שייש מספיק מקום כדי בין אדם לאדם
שיש מספיק מקום גם לעבוד על האי כבמקביל אדם יושב לאכול עליו .

תכנון של משטחי הנחה
משטח הנחה הוא כל אותם האזורים שבו אנחנו מניחים דברים.
לדוגמה כשמוציאים מהמקרר את כל מצרכים או כשמוציאים מהמזווה כשמוציאים את הצלחת החמה מהמיקרוגל, כמבשלים ליד הכיריים ורוצים מקום להניח כפות מצקות וכד׳. לכן כשאתם מעצבים את המטבח, הכינו משטחי הנחה של כ 30-50 ס”מ בחירת גובה השיש. 
גובה המשטח בדרך כלל 90 ס”מ אבל אם הגובה שלכם מעל הממוצע או מתיתיו ניתן להגביהה אותו או להנמיך. אם אתם זוג אם 2 גבהים שונים אחד גבוהה מאוד ואחד נמוך ניתן לעשות גם את השיש ב 2 גבהים, לדוגמה, גובה אי שונה מגובה המטבח. 
גובה המשטח הוא קריטי כל כאבי הגב שלנו מתחילים משם.

אזור מוגדר להכנת שתיה
אם אתם בשלנים בטח מאוד מפריע לכם שתוך כדי בישול מסתובבים אנשים שבאו רק לקחת כוס מים או להכין כוס קפה, הפרידו את אזור השתייה מאזור הבישול כך שמי שרוצה לשתות אין לו צורך להיכנס ללב ליבו של המטבח . צרו פינה נפרדת במטבח שבה יש את מכונת הקפה, התמי 4, סוכר, תה ועוגיות וכך תוכלו לבשל ברוגע.

סדרו את אזור הכיריים
צרו מקום לתבלינים בקרבת מקום זהו אזור הבישול ותצטרכו את השמנים לידכם
צרו אזור שכולו נגיש לכם תוך כדי הבישול ושליפה מהירה של הדברים.
כמו מצקת כפות ערבוב וכו…
אם אין לכם עגלת בקבוקים ותבלינים צרו מדפים מעל הכיריים שיוכלו לאחסן את הפריטים.

נוחות מקסימלית
אחד השדרוגים שאני אוהבת לעשות שהם נותנים נוחות מקסימלית והעלות ממש לא יקרה זה להכין ברז למילוי הסירים מעל הכיריים. כן כן זה ברז מיוחד שרואים אותו רק בבתים של האלפיון העליון. שדרוג קטן ולא יקר שנותן ערך גדול הסוף בסחיבת סירים מלאי מים, מי שמבשל הרבה מעריך את זה.

להקל על המיחזור
הכינו מקום ייעודי למיכלי המחזור
כך הם לא יעמדו בחוץ, אחת האפשרויות היא להפוך את החלק מתחת לכיור לעגלה ואז להכין בה 3 מיכלים אחד לנייר אחד לפלסטיק ואחד לזכוכית

מגירת ילדים
אם יש ילדים בבית, כדי למנוע מיכם הצקות, צרו מגירה ייעודית עבור הילדים, כך שזה יהיה בהישג ידם מגירה שכל המאכלים/חטיפים האהובים עליהם שם.

לוח הודעות
צרו מקום ללוח כך שתוכלו להחליף הודעות בין בני הבית או ליצור רשימת קניות של פריטים תוך כדי הבישול. אפשר לוח גיר או לוח מגנטי.

טיפ אחרון וחשוב – תאורה
תאורה במטבח היא חיונית
דאגו לתאורה חמה ולא קרה ולבנה, צרו תאורה מעל האי מעל משטחי העבודה ומתחת לארונות העליונים. הרבה יותר נעים לבשל ולאכול כשרואים בברור את הצבע של התבשיל .

עצבו כראות עיניכם והישארו נאמנים לעצמכם, ואם אתם צריכים עזרה צרו קשר

עיצוב הבית מתחיל עכשיו בואו נפגש ונתחיל לעבוד

בטי יעקובסון מעצבת פנים, מומחית בתכנון עיצוב ושיפוץ בתי מגורים. מגיעה לתחום העיצוב לאחר 18 שנה של תפקידים בכירים בתחום ההייטק ומביאה איתה את הסטנדרט הגבוהה והבלתי מתפשר מהתחום. מנטורית בתכנית לימוד למעצבים ואדריכלים.
חיה ונושמת את תחום העיצוב ומעצבת כל דבר אפשרי. בעלת תואר ראשון במנהל עסקים ובוגרת לימודי תכנון ועיצוב פנים, מתגוררת ברמת השרון. בעלת סטודיו לעיצוב פנים העובד בכל חלקי הארץ. בכל פרויקט מושקעת יצירתיות ומחשבה רבה, תוך כדי התחשבות והקשבה מרבית ברצונות והחלומות של הלקוח. הדגש הוא על חוויה טובה, רגועה, שקטה ובטוחה לאורך כל התכנון, העיצוב והשיפוץ.

שתפו באהבה